afgelopen seizoen:
PROGRAMMA 2017

Woensdag 5 juli, 20.00 uur.
N. H. kerk, Dorpstraat 25, 4504 AE Nieuwvliet. VOX VENTI.

Vox Venti is een jong, gemotiveerd houtblaaskwintet dat er naar streeft een breed publiek kennis te laten maken met de gevarieerde waaier klankkleuren en genres die deze bezetting te bieden heeft.
Alice De Voght (fluit), Jeroen Baerts (hobo), Jeroen Vrancken (klarinet), Tinne Dehertefelt (hoorn) en Valérie Trangez (fagot).

Sedert 2011 betreedt dit ensemble diverse podia in heel België om hun passie over te brengen op jong en oud.
De jong professionele muzikanten van dit ensemble stappen graag naar hun publiek toe. Zo voeren ze in samenwerking met het verteltheater Pulcinella hun voorstelling ‘Peter en de Wolf’ op in vele scholen in Vlaanderen en Brussel, welke met groot enthousiasme onthaald wordt.

Meer informatie onder 'MUSICI'

Woensdag 12 juli, 20.00 uur.
Kerk Doopsgezinde Gemeente, Weststraat 37, 4527 BR Aardenburg. BEL AYRE.

BEL AYRE is de samenwerking van sopraan Lieselot De Wilde met jazzgitarist Peter Verhelst. De naam Bel Ayre is een pan-Europese term voor mooi lied.
In het programma ‘A Canzone ‘e Partenope (‘Het lied van Partenope’) maakt u kennis met het onsterfelijke muzikale Napels. Er bestaan meer dan 25.000 authentiek Napolitaanse liederen, waarvan Luna Rossa en Era de Maggio ook in onze streken nog enigszins gekend zijn. Bel Ayre laat u echter graag ook een aantal andere pareltjes horen die dringend ontdekt mogen worden door het Nederlandse publiek. In Napels zingen jong en oud, rijk en arm, straatmuzikant en opera-zanger ze uit het hoofd, of het nu om kunstliederen gaat of traditionele muziek, zoete melodieën of rauwe protestsongs, nobel smachten of volkse verhaaltjes.

Er is een verrassende, poëtische band tussen Napels en België/Nederland. Hoe dat precies in elkaar zit en waarom de liedtraditie van Napels zo uniek is, hoort u tijdens het concert. En wie is die Partenope en waarover zingt ze?
Bel Ayre neemt u mee naar Napels, de zon, de zee, de marktjes, de kwetterende straatjes, de snorrende brommertjes en de zuiderse romantiek. Op de warme en betoverende klanken van een stem en een gitaar, gaat uw ziel vanzelf meezingen.

Meer informatie onder 'MUSICI'

Woensdag 19 juli, 20.00 uur.
Grote Kerk Groede, Markt 1, 4503 AH Groede. GOEYVAERTS STRING TRIO & ALFAMA KWARTET.


Het Goeyvaerts String Trio wordt gevormd door Kristien Roels (viool), Kris Matthynssens (altviool), Pieter Stas (cello).

Het trio bestaat sinds 1997 en concentreert zich uitsluitend op het repertoire van de 20ste en 21ste eeuw. Het ontleent zijn naam aan de Belgische componist Karel Goeyvaerts (1929-1993) die een belangrijke rol speelde in de ontwikkelingen binnen de Europese nieuwe muziek. De programma’s zijn vooral opgebouwd uit het omvangrijk en indrukwekkend repertoire voor strijktrio aangevuld met creaties van eigen bodem.

Het Goeyvaerts Strijktrio streeft naar authentieke uitvoerings-praktijk voor nieuwe muziek en laat zich coachen door componisten als Peter Swinnen, Jörg Birkenkötter, Giya Kancheli en uitvoerders als Alexander Ivashkin (cellist en biograaf Alfred Schnittke) en Henk Guittart van het Schönberg Quartet.
Alfama Kwartet bestaat uit Elsa de Lacerda (viool), Céline Bodson (viool), Morgan Huet (altviool) en Renaat Ackaert (cello).

Het Alfama Kwartet werd een tiental jaar geleden in Brussel opgericht en is een van de toonaangevende ensembles van vandaag. Het repertoire is van klassiek tot hedendaags. Het kwartet volgde masterclasses bij Walter Levin van het LaSalle Quartet, Rainer Schmidt van het Hagen Quartett, Heime Muller en Natalia Prischepenko van het Artemis Quartett, Eberhard Feltz en de leden van het Quatuor Danel.
Meer informatie onder 'MUSICI

Woensdag 26 juli, 20.00 uur.
N.H. kerk, Prinsestraat 17, 4506 AG Cadzand. ENSEMBLE ISABELLA.


ENSEMBLE ISABELLA wordt gevormd door Lisa Dunk, sopraan, Marie Verstraete, vedel en blokfluiten, Claire Piganiol, harp, organetto en blokfluiten.
Het ensemble is gepassioneerd door muziek uit de middeleeuwen en renaissance.
Ensemble Isabella presenteert deze bekoorlijke muziek met rijk gevarieerde combinaties van vocale en instrumentale kleuren (harpen, vedel, organetto en blokfluit) en baseert haar uitvoeringspraktijk op minutieus onderzoek.

Het zorgvuldig ontworpen programma opent een venster op een fascinerende middeleeuwse wereld en onthult het verhaal en de culturele context achter de muziek.
Dit programma portretteert de late middeleeuwen aan de hand van diverse
taferelen, onder andere levendige jachtscènes uit 14e-eeuwse handschriften, markt-roepen uit het 16e-eeuwse Italië en muziek bij grandioze feesten, zoals het befaamde Banquet du Faisan aan het Bourgondische hof (Rijsel 1454) en muziek van componisten als Guillaume Du Fay, Baude Cordier, Bartolomeo Tromboncino en de vermaarde ‘Anonymous’.
In een onvergetelijk concert presenteert het trio Isabella een smaakvolle selectie van deze verrukkelijke muziek.


Meer informatie onder 'MUSICI'

Woensdag 2 augustus, 20.00 uur.
d'Ouwe Kerke, Dorpstraat 16, 4525 AH Retranchement. OLGA KIRPICHEVA & NICOLAS DUPONT.

Olga Kirpicheva (piano) begon haar muzikale studie in Togliatti, Rusland, waar ze een graad heeft behaald in solfege, piano en fluit. Vervolgens studeerde ze aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou onder begeleiding van prof. Elisso Virsaladze, Vera Horoshina, Aleksandr Bondyryansky en Tigran Alihanov. Olga is ook afgestudeerd in kamermuziek en begeleiding.
Olga's internationale solocarrière begon op 13-jarige leeftijd toen ze deelnam aan Vladimir Spivakov's Festival voor Klassieke Muziek in Colmar, Frankrijk. Direct daarna, heeft ze een beurs ontvangen van het Russische ministerie van Cultuur.
Tussen 2001 en 2013 was Olga de partner van Maksim Rubtsov, solofluitiste van het Russische National Orkest. In 2013 speelde Olga als soliste bij het kamerorkest Virtuosi van Moskou onder leiding van maestro Vladimir Spivakov.
Olga Kirpicheva woont in Parijs, waar ze studeert bij prof. Itamar Golan op het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris.

Nicolas Dupont (viool) is met meer dan zeventig concerten per jaar, één van de meest actieve Belgische kamermusici van zijn generatie. Onder andere met het het Kugoni Trio (viool-saxofoon-piano) en het duo Andaluza (viool-gitaar), trad hij reeds op in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland, Schotland, Zwitserland en de Verenigde Staten.
Hij studeerde met grootste onderscheiding af voor viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Yuzuko Horigome en met Mention très bien à l’unanimité aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse van Parijs in de klas van pianist Itamar Golan. Momenteel zet hij zijn studies verder aan de Royal Academy of Music in Londen, in de klas van Rodney Friend (oud-concertmeester New York Philharmonic, London Philharmonic Orchestra en BBC Symphony Orchestra).
Nicolas speelt op een Giuseppe Petrazzini viool, vriendelijk ter beschikking gesteld door één van zijn sponsors.

Meer informatie onder 'MUSICI'

Woensdag 9 augustus, 20.00 uur.
Grote Kerk Groede, Markt 1, 4503 AH Groede. SCARAMUCCIA.

Scaramuccio wordt gevormd door Javier Lupiáñez (viool), Inés Salinas (cello) en Patricia Vintém (clavecimbel).
Het Spaanse barokensemble werd in februari 2013 opgericht op initiatief van vioolspeler Javier Lupiáñez, die erop gericht is om zelden gespeeld barokrepertoire te herstellen.

Het idee van Scaramuccia is om dit cultureel erfgoed te herontdekken, waardoor muziek die niet alleen in meer verfijnde kringen werd gehoord, maar ook in de taverna en de straten in de barokke periode, tot leven kwam. Uitgebreid onderzoek wordt gedaan bij de voorbereiding van elk programma en concert om deze juweeltjes van muziek te herontdekken, die verborgen en verloren zijn onder de grote en meest voorkomende barokmuziekliteratuur.

Woensdag 16 augustus, 20.00 uur.
N.H. kerk, Prinsestraat 17, 4506 AG Cadzand. ROFFA TANGO TRIO.ROFFA TANGO TRIO. Anke Steenbeke (piano), Simone van der Weerden (bandoneon) en Alexander Vocking (contrabas) leerden elkaar kennen tijdens hun muziekstudies aan Codarts - hogeschool Rotterdam.
In 2013 werd ‘Roffa Tango Trio’ opgericht. ‘Roffa’ is straattaal voor de stadsnaam ‘Rotterdam’ en verwijst dan ook simpelweg naar de stad waar de muzikanten elkaar ontmoetten.
Ze werden gecoacht door ‘tango maestros’ waaronder Gustavo Beytelmann en Victor Villena.

Het Roffa Tango Trio maakt eigen arrangementen, onder meer van muziek van de vernieuwende Astor Piazzolla én componeren hun eigen nummers. In dit programma brengt het trio de eigen composities San Gara en Sandane.

Anke, Simone en Alexander houden ervan om zichzelf, hun instrumenten én elkaar uit te dagen.
Het uitgangspunt van hun muziekproject ‘blijft’ dan ook het creëren van nieuwe muziek en het verder blijven bouwen aan eigen composities rekening houdend met de karakteristieke eigenschappen van ieder zijn eigen instrument.Meer informatie onder 'MUSICI'

Woensdag 23 augustus, 20.00 uur.
’t Kerkje, Molenstraat 58, 4508 AG Waterlandkerkje. MOSA TRIO.


MOSA TRIO. Alexandra Van Beveren (viool), Paul Stavridis (cello), Bram de Vree (piano). Het Mosa Trio is opgericht in 2010.

Door de bijna onuitputtelijke energie die de leden van het jonge Nederlands-Belgische pianotrio steken in het doorgronden van hun repertoire, bevatten hun vertolkingen een grote expressie, veel innerlijke diepgang en een homogene interpretatie. Dit laat het trio horen in een breed repertoire dat reikt van vroeg klassiek tot hedendaags klassiek. Bovendien tonen ze een grote interesse in de uitvoeringspraktijken van deze stijlperiodes. Hierdoor blinkt het trio naast technisch meesterschap uit in de veelzijdigheid van zijn vertolkingen.

Meer informatie onder 'MUSICI'

Toegang € 10.00 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis(onder begeleiding).
In de pauze van het concert bieden wij u gratis koffie, thee en frisdrank aan.
Kaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa vanaf een half uur voor aanvang.
Reserveren en pinnen is NIET mogelijk.
Deze serie concerten wordt georganiseerd door de Stichting Zomeravondconcerten aan Zee, mede dankzij de financiële bijdragen van:

SOMMERABENDKONZERTE AM MEER
“Zomeravondconcerten aan Zee" - eine erfolgreiche Idee, die nun bereits im 28. Jahr verwirklicht wird.
Den Organisatoren gelingt es immer wieder, in der einen oder anderen alten Kirche der vielen Dörfer und Städtchen überraschende, bewegende, eindrucksvolle oder intime Konzerte zur Aufführung zu bringen.
Die Konzerte am Mittwochabend beginnen jeweils um 20.00 Uhr. Eintritt € 10,-- (Kinder unter 12 Jahren frei).
In der Pause werden Kaffee und Tee angeboten. Eintrittskarten sind am Eingang der Kirche erhältlich.


Belangstellende musici kunnen contact opnemen met Filips Pieters.
E-mail: filips@zomeravondconcertenaanzee.nl
Voor algemene zaken kunt u contact opnemen met E-mail: info@zomeravondconcertenaanzee.nl